Overskuelig.

Øen er 28 km lang og 7 km bred på den bredeste del (500 m på det smalleste sted). Den har været befolket siden Vikingerne bestemte i denne del af Europa. Tilbage i 1676 forærede Christian 5. Samsø til Sophie Amalie Moth og øen har i dag ca. omkring 3700 samsinger.

Kilometer af badestrande.

Samsø har kilometerlange strande og derfor ikke overfyldte strande – du kan nemt finde dit helt eget sted. Kyststrækningen varierer, så der steder er brede lavvandede områder, der gør det attraktivt for børnefamilier, imens der er stenede områder der gør det til et fiskeparadis. De brede strækninger giver mulighed for fysiske aktiviteter for hele familien.
Fordelen ved ferie på en ø som Samsø er, at du altid hurtigt og nemt kan flytte dig til et nyt sted i forhold til vind og vejr.

Uberørt og historisk.

Samsø er historisk en rigtig spændende ø. Når man tager en tur rundt i det varierede landskab, opdager man stensætninger og forsvarsanlæg fra vikingernes liv på øen. Gravhøjene drejer ens tanker hen på bondesamfundet for mere end 5.000 år siden. Mange af stederne giver stadig en fornemmelse af en uberørt natur.

De fem middelalderkirker på øen med deres romantiske hvidkalkede mure og røde tegltag er alle et besøg værd.