Kunstneriske tanker.

Ø-kulturen på Samsø har altid haft en stor tiltrækningskraft på kunstnere. Hvorfor mon?

Mon ikke det er fordi, der tid til fordybelse. Der er ingen stress og jag, og man har naturen lige uden for døren til at finde inspiration i. Men ellers så besøg dem og spørg dem selv!

Det er alle slags kunstnere der forelsker sig i Samsø: malere, fotografer, musikere, keramikere, glaspustere og mange flere. Samsø har både kunstforeningen Mårup Gruppen med eget galleri, og en sammenslutning af kunstnere og kunsthåndværkere: KOKS Kunst og Kultur Samsø

Der er masser af gallerier og værksteder at besøge, kig nærmere på Turist Informationens hjemmeside for finde dem.

Øens friske råvarer.

Der er et hav af gårdbutikker og vejboder på Samsø. De er både hyggelige at handle ved, og så får du de friskeste råvarer. Samsøs placering i havet giver et mildt klima, der giver gode betingelser for dyrkning af næsten alle slags grønsager.

Så du kan finde grønsager her efter årstidernes høst. Om sommeren blomster og i sensommeren bær. Om efteråret er der rodfrugter og store flotte græskar til at lave masker af. Til tider er der også helt andre spændende ting, man kan sagtens komme forbi en bod, der sælger ud af ting som ejeren ikke mere har brug for, men som du måske mangler.